Bewustwording & Healing

Op het moment dat je je BEWUST wordt van

je eigen kracht en onbegrensde mogelijkheden

begint de

HELING!

Een heel persoonlijke blog deze keer.

Leer jezelf (beter) kennen

In mijn kindertijd begreep ik de wereld niet en had ik sterk de indruk dat de wereld mij niet begreep. Veel dingen die ik toen zag en wist konden volgens anderen niet. Dat resulteerde in een onderdrukken van wat ik zag en voelde. Ik weet nog dat ik die periode soms ervaarde als heel dubbel, enerzijds dit en anderzijds iets heel anders…

Na heel lang werken vooral vanuit mijn hoofd ontkwam ik er niet aan. Dat zien en weten kwam gewoon terug, in alle heftigheid. Meestal op momenten dat het mij niet uitkwam en met regelmaat was ik ‘in strijd met mezelf’. Blijkbaar was het tijd dat deze talenten zich lieten zien. En, ik kan je vertellen, dat was een ingewikkelde periode.

Vanuit mijn hoofd kon ik niet begrijpen wat ik zag. Of misschien dacht ik wel dat ik het niet kon, mocht of durfde te begrijpen. Ik wist niet of het nu mijn hoofd was of intuïtie. Langzaam werd ik me echter bewust dat ik op mijn intuïtie en onderbuikgevoel mocht vertrouwen.

Vanaf dat moment realiseerde ik me dat ik zoveel meer ben dan dat ik ooit had beseft. Ik was me bewust geworden van de grootsheid die in mij verborgen lag en die nu naar buiten mocht komen.

De ander is een spiegel

Gedurende deze periode van ontdekken kwam ik zoveel ‘shit’ van mezelf tegen. Allerlei zaken die ik (blijkbaar) altijd had weggedrukt of nooit heb willen zien. Kanten van mezelf die ik niet wilde zien (schaduwkanten), op anderen projecteerde om vooral een ander ergens de ‘schuld’ van kon geven.

Terwijl ik me nu steeds meer realiseer dat de ander eigenlijk een prachtige spiegel voor mij is geweest. Zo’n spiegel waarin ik mezelf, lees: mijn schaduwkanten, in eerste instantie afwees om de schuld bij en aan een ander te geven. En tja, het laat zich misschien raden… ik kreeg de zaken steeds afwees terug, steeds iets erger en heftiger.

De schaduw in het licht zetten

En die ander liet mij juist mijn schaduwkanten zien. Zaken waar ik nog naar mocht kijken om ze op te lossen zodat er ruimte voor andere zaken mag ontstaan. Op het moment dat ik me bewust werd dat ik ‘naar binnen’ mocht/moest gaan om daar aan de slag te gaan opende zich zoveel meer dan ik me vooraf had gerealiseerd.

En nog merk en ervaar ik dat deze deur geopend is en dat er nog veel meer mogelijk is… Ik ervaar het als dat er een oneindig potentieel verborgen ligt. Het is aan mij tot waar ik wil gaan…

Je grootsheid (h)erkennen

Bovenstaande heb ik geschreven omdat ik me steeds meer ben gaan beseffen dat al die zaken die ik te verwerken heb gekregen nodig waren. Nodig waren om vanuit ervaring te kunnen doen wat ik nu doe. Die nodig waren om te kunnen beseffen welke mogelijkheden er altijd zijn, ik moest ze alleen nog zien, herkennen en vooral erkennen.

Beseffen dat iets ook nog zoveel andere kanten had maakte mij bewust dat dit niet alleen in andere zit maar ook in mij. Ik mocht ook uit mijn eigen pijn stappen, ernaar kijken en de vraag stellen of dit alles mij nog diende.

Zie het als zo’n doos die je steeds van het ene huis naar het andere huis meesjouwt terwijl je de inhoud eigenlijk nooit meer hebt bekeken. Maak die doos eens open. Kijk erin en als je het gevoel hebt dat je het niet meer nodig hebt ruim het dan op.

Opruimen van dat wat je niet meer nodig hebt of wat je niet meer dient geeft ruimte. Soms zelfs letterlijk omdat er zoveel oplost. En die ontstane ruimte, tja dat geeft mogelijkheden om weer nieuwe dingen te creëren, jezelf te ontwikkelen en te ontdekken dat je veel meer in je hebt. Dat ook jij een grootsheid in je hebt waarvan je je misschien niet eens bewust was. Tijd om jezelf in al je grootsheid te gaan ontdekken?…

Samen aan de slag?

Heb je hulp nodig bij het ontdekken van jouw grootsheid?

Wil je opruimen wat jou niet meer dient of wat je niet meer nodig hebt? Zonder dat je weer allerlei gesprekken of langdurige trajecten aan moet gaan.

Ik wil je helpen en begeleiden als je wilt.

En geloof me, het kan echt zoveel sneller dan je nu misschien denkt.