Yoga

Je hoofd leegmaken

Aan het lichaam werken

Rust en Ontspanning krijgen

Yoga biedt het allemaal en meer…

Yoga, goed voor:

Lichaam

Het lichaam wordt op zachte wijze op strek gebracht. Bij jezelf blijven en voelen wat nog comfortabel is.

Geest

Met aandacht bij jezelf blijven en observeren. Zonder oordeel… alleen waarnemen.

Voor mij heeft Yoga te maken met verbinding. In eerste instantie verbinding met jezelf. Om vervolgens vanuit die verbinding in openheid en eerlijkheid naar buiten te treden. Yoga gaat ook over bewustwording en bewust zijn. Bij jezelf komen en blijven waardoor ruimte en rust ontstaat in lichaam en geest.
Astrid van der Does
Yoga krijger variant
Afb Yoga omgekeerde hond
Foto YourInnergy: Astrid yoga in Andalusie

Yoga

Yoga is meer dan langdurig in één houding zitten, meer dan meditatie en veel meer dan je benen in je nek kunnen leggen. Yoga kent verschillende vormen, van eenvoudige tot ingewikkelde houdingen. Welke vorm bij jou past is vooraf lastig te bepalen en vooral een kwestie van uitproberen.

Yoga is voor iedereen. Yoga beoefen je namelijk altijd op je eigen niveau, zonder te forceren.
Het enige wat je nodig hebt is … jezelf!

Overal waar jij wilt kun je yoga beoefenen: thuis, op het strand, in het bos of op kantoor. Een mat is fijn maar yoga kan ook op een stoel of gewoon ergens in de natuur.

Yoga bij YourInnergy

Bij yoga hanteer ik graag de term beoefenen in plaats van doen. Het woord oefenen geeft, mijns inziens aan dat het gaat om de oefening en niet om het resultaat! Heel mooi natuurlijk als je bepaalde houdingen tot in de perfectie beheerst maar niet iedereen is zo flexibel of in staat om al deze bewegingen aan te nemen. Binnen de yoga is het belangrijk dat je blijft ‘luisteren’ naar wat jouw lichaam je wil zeggen. Juist dat ‘luisteren‘ vraagt al aandacht, focus en oefening.
Beoefenen geeft ook dat het een kwestie is van blijven oefenen. Oefening baart kunst. Iets wat ik kan beamen.

“Toen ik startte met de opleiding tot yoga docent kon ik, in kleermakerszit, niet met mijn knieën op de grond komen en vond ik het een bijzonder ongemakkelijke houding. Omdat ik dat toch persé wilde heb ik het eerste half jaar mezelf letterlijk geforceerd in die houding (doen!) totdat ik naar mijn lichaam ging luisteren en mezelf gunde dat het ook in zachtheid mag. Binnen één maand was de kleermakerszit een fijne houding geworden”.
Yoga heeft effect op je hele gestel; lichaam en geest. Aan jou te ontdekken of yoga iets voor jou is en welke vorm het beste bij je past. Hieronder een aantal voordelen van yoga en je leest hoe YourInnergy yoga geeft.

Cadeautje
Deze yogales deel ik graag met je, klik hier om de les te bekijken.

Voordelen van yoga

foto YourInnergy: tekst balans in zand

Yoga bij YourInnergy

Wanneer

Praktisch

Waar

Praktijk YourInnergy
Zutphensestraat 22A | 6971 EN Brummen

Als een les niet doorgaat

Mocht een les niet doorgaan dan ontvang je uiterlijk dinsdag om 15.00 uur een bericht via whatsapp.

Aanmelden

Wil je meedoen met YourInnergy’s yoga? Stuur me dan een mail.

Kom je voor het eerst dan neem ik met je door of je ervaring hebt met yoga, of je klachten hebt en zo ja welke en vertel ik je wat mijn aanpak bij een yogales is.

Mogelijkheden

Ik geef yoga in kleine groepjes of individueel. Mogelijkheden en bijbehorende tarieven.

Regelmatig yoga beoefenen draagt bij aan een krachtig en soepel lichaam door de verschillende asana’s (houdingen) en een sterke geest door o.a. pranayama’s (ademhalingsoefeningen) en meditatie.