Yoga en de rug

afbeelding kapstokIn mijn yogalessen maak ik wel eens de vergelijking tussen een kapstok en een wervelkolom. Hang je daar, net als een aan een kapstok, allerlei zaken aan die elders horen dan kan dat leiden tot doorzakken of overbelasting.

Een kapstok is, van origine, bedoeld om jassen en/of hoeden aan te hangen. De wervelkolom zorgt ervoor dat je ‘alle’ kanten op kunt bewegen en houd je (letterlijk) staande. Zonder wervelkolom is rechtop staan onmogelijk.

Goed om alert te zijn op dat wat ‘ergens anders’ hoort.
Zwaar tillen? Til vanuit de benen om de rug zoveel mogelijk te ontlasten. Een heftige emotionele periode? Neem de tijd om tot rust te komen.
Trek jij je andermans problemen aan? Denk dan eens aan de ‘last’ die dit voor jou kan opleveren. Laat de zorgen en/of problemen daar waar ze horen.

Zorg voor balans en vraag hulp als je daar behoefte aan hebt. Yoga kan een manier zijn om weer of beter in balans te komen.

Uit ervaring weet ik dat yoga een geweldige manier is om ruimte en ontspanning in jezelf te krijgen.

Yoga voor de wervelkolom

Binnen mijn yogalessen pas ik veel houdingen voor de wervelkolom toe. Een flexibele wervelkolom geeft meer bewegingsruimte. Regelmatig yoga beoefenen draagt bij aan soepele en sterkere spieren.
2013 Spanje boomhouding
Voorover- of achterover buigingen, zijwaartse strekkingen of juist met aandacht in een balans houding zijn.
In iedere houding kun je jouw eigen grenzen verkennen. Ontdekken wat je voelt en ervaren wat het inzetten van aandacht en ademhaling voor jou betekent.

Relatief eenvoudige houdingen krijgen hiermee voor iedereen een eigen invulling en verdieping. En, misschien nog wel veel belangrijker, vrijwel alle yoga houdingen zijn door iedereen op het eigen niveau te beoefenen.

Yoga privé

Bij klachten is een privé yogasessie aan te bevelen. Samen kijken we naar de mogelijkheden en welke bewegingen kun je maken.

‘Gouden’ combinatie
In een privé sessie bestaat de mogelijkheid om een combinatie te maken van Thaise yogamassage en yoga.

20160902 Thaise yogamassage rugBij rugklachten kan de combinatie zijn: starten met Thaise yogamassage -ontspanning en ruimte- en aansluitend yoga.
Mijn ervaring is dat deze combinatie hoge ogen scoort en als bijzonder prettig en heilzaam wordt ervaren.

De positieve effecten van yoga worden ook steeds vaker gezien binnen de reguliere gezondheidszorg. Ik merk dat mensen geattendeerd wordt aan yoga te gaan doen vanwege de algehele positieve effecten op lichaam en geest.

Wil je meer weten over yoga of heb je interesse in yoga beoefenen bij YourInnergy?
btn_informatie-vraagKlik rechts op de link >>
Yoga krijger