Waar sta jij?

Als ik wel iets heb geleerd in het afgelopen jaar is het mezelf uitnodigen om in beweging te komen. Begin dit jaar ben ik begonnen met de opleiding tot Touch of Matrix therapeut, een bewustzijnsmethode waarbij je dat wat niet meer nodig hebt op een eenvoudige wijze los kunt laten.

De laatste lesdag is inmiddels achter de rug en naar aanleiding van mijn ontwikkelingen (lees dit eens als ont-wikkelingen) bedacht ik mij dat ik een prachtig pad mocht lopen. Ik heb ervaren hoe het is om los te komen van patronen en gedachten die me, soms letterlijk, blokkeerden om verder te komen.

Ik vond het bijzonder en confronterend te merken wat de invloed van gedachten en emoties uit ervaringen en situaties is. Hoe eerdere ervaringen, opvoeding of wat anderen gezegd hebben tegen of over jou en hoe je, op basis daarvan dan weer over jezelf kunt gaan denken, kunnen leiden tot blokkades en meer.

Zo kwam ik zaken tegen waarvan ik dacht dat deze al opgelost waren die toch nog vanuit een verborgen hoekje een rol speelden. En hoe magisch dan om te ervaren hoe je al die zaken waar je maar last van hebt los kunt laten… 
En dat die nieuwe situatie blijvend is en alleen maar beter wordt! Super toch?

Een opslagplaats van ervaringen

Zie jezelf eens als een systeem, een systeem wat bestaat uit een fysieke verschijning aangevuld met emoties, gedachten en overige niveaus. Stel dan eens dat het leven bestaat uit het opdoen van allerlei ervaringen waarbij iedere ervaring als een programma opgeslagen wordt in jouw systeem. Ervaringen die positief, negatief of neutraal kunnen zijn, alles wordt opgeslagen.

Kun je je voorstellen dat jouw systeem door het opslaan van al die programma’s op de lange duur overbelast kan raken?

Vergelijk het maar met een zolder waar je dozen op blijft neerzetten. Op een gegeven moment is de zolder toch echt vol.

Afb stapelen dozen

Kiezen, het is aan jou!

Op het moment dat jouw systeem vol is of aan het vollopen is merk je waarschijnlijk al dat je ook zelf aan het ‘vastlopen’ bent. Je kunt het negeren en denken ach, het hoort nu eenmaal zo of het is zo of… Geen idee wat je denkt of vindt maar ik kan je vertellen dat ik weet dat het echt anders kan.

De keus is aan jou!

Ik heb ervoor gekozen dit jaar te wijden aan zelfontwikkeling, om dat achter me te laten wat ik niet meer nodig heb en ‘mijn systeem’ op te schonen zodat er weer ruimte is voor nieuwe dingen, om te creëren en de regie weer in eigen hand te nemen.

Het verleden is geweest. De toekomst ligt nog voor je. Daar zitten de kansen en onbegrensde mogelijkheden. Het is aan jou je te verbinden met dat wat hier en nu is. om ballast van dat wat geweest is los te laten zodat je je verder mag ont-wikkelen.

Welke keus maak jij?

afb Hier en Nu

Herken jij iets in bovenstaande of wil je meer weten over deze methode en of dit iets voor jou is?
Neem contact met me op of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Jouw investering: 15 – 20 minuten van je tijd