Veelgestelde vragen

Deze pagina bevat vragen die mij regelmatig gesteld worden. Mogelijk heb jij dezelfde vragen of tref je hier een antwoord waar je mee verder kunt.

Wil je meer weten of heb je een vraag stuur me een mail.

Ik ben door mijn rug gegaan en wil een massage. Kan dat?

Als je door je rug bent gegaan is het goed eerst bij jezelf te voelen of het überhaupt lukt om te bewegen. Het kan zijn dat je met een simpele beweging ineens een scherpe pijn voelt waardoor elke beweging pijnlijk is geworden.
De kunst is allereerst om jezelf in acht te houden, rustig aan doen en forceren vermijden. In de meeste gevallen is sprake van een gewricht in de rug die vast komt te zitten. De pijn is simpelweg een signaal van jouw lichaam: “tot hier en niet verder”. Zodra het gewricht weer los komt is de oorzaak opgelost. In de meeste gevallen hou je vaak nog wel langer last van de pijn. Dit heeft te maken met de omliggende spieren die een vorm van ‘schade’ opleiden wanneer je door je rug bent gegaan.
Een ontspannende massage kan ondersteuning bieden in het herstelproces van, met name de rugspieren als je door je rug bent gegaan.

Ik heb geen klachten, waarom zou ik een massage nodig hebben?

Allereerst natuurlijk heel fijn dat je geen klachten hebt. Of je dan een massage nodig hebt, ja dat is een vraag die je het beste zelf kunt beantwoorden. Het kan zijn dat je een massage gewoon lekker vindt en jezelf een moment van ontspanning gunt.
Het kan ook zijn dat je een massage ter preventie van klachten belangrijk vindt. Tijdens een massage worden spieren namelijk gekneed en eventuele spierknopen of gespannen spieren worden losgemaakt.
Zelf ervaar ik dat ik mezelf veel vitaler voel sinds ik maandelijks gemasseerd wordt. Daarnaast merk ik dat als ik al ziek dreig te worden dit meestal van zeer korte duur is.
Het is dan ook aan jezelf of je massage wilt zonder dat je klachten hebt.

Ik heb nog nooit een massage of coach sessie gehad, wat kan ik verwachten?

Als je voor het eerst komt nemen we, voorafgaand aan de massage of coaching sessie, eerst tijd voor een intake. In de intake nemen we relevante zaken door zodat ik weet waar ik rekening mee mag houden. Daarna vertel ik wat je van mij mag verwachten. Op basis van de intake volgt meestal gelijk een eerste sessie. Afhankelijk van de uitwerking van een eerste sessie en de reden dat je bij mij komt wordt wel of geen vervolgafspraak gemaakt.

Staat jouw vraag er niet bij neem dan vrijblijven contact met me op door op onderstaande knop te klikken.