Uit mijn praktijk

Graag deel ik een aantal ervaringen van cliënten die bij mij zijn geweest voor lichaamswerk en/of healingwerk.

de invloed van (voor)ouders

Ze kwam bij me met de vraag of ik haar kon helpen bij de onverklaarbare emoties die zij steeds ervaarde op momenten dat ze het niet verwachte. Een vraag waar ik niet direct een antwoord op had en haar aangaf dat ik dat niet wist. Mijn aanbod was dat we aan de slag zouden gaan en dat we dan wel zouden zien wat op dat moment mag gebeuren.

Ze gaf aan dat ze niet van ‘de zweverige’ was maar wel het gevoel had dat er meer is tussen hemel en aarde en openstond om samen aan de slag te gaan en maar te kijken wat naar boven zou komen.

Tijdens de sessie kwam naar boven dat de emoties niet van haar waren maar dat deze emoties van haar moeder waren. En naarmate de sessie duurde bleek zelfs dat de emoties van nog verder terug uit deze lijn kwamen. Zonder in details te treden bleek dat een aantal nare ervaringen die haar voorouders hadden meegemaakt een rol bleven spelen in de generatie.
Op het moment dat de emotioneel-mentale lading van die ervaring opgeruimd was voelde zij dat er wat in haar veranderde. Ze kon er geen woorden aangeven maar het voelde zoveel beter dan toen ze binnenkwam.

Een tijd na afloop van haar sessie vroeg ik haar hoe het nu met haar was. Ze vertelde dat ze zich veel vrijer voelde en geen last meer had van allerlei emoties die ineens opkwamen. Ze gaf aan dat ze het fijn zou vinden nog een keer een BewustZijn sessie te boeken want deze ervaring had haar heel veel gegeven.

over conditionering

Als kind hoorde hij al dat hij voor van alles niet goed genoeg was en dat hij maar beter iets met z’n handen kon doen. Want leren tja, zo goed als z’n zus dat kon was niet voor hem weggelegd. Nu hij volwassen is merkt hij dat hij het gevoel heeft dat hij nergens goed genoeg voor is. Hij voelt zich vaak onzeker, twijfelt over van alles en nog wat met als gevolg dat hij liever in zijn eigen – inmiddels – kleine kringetje verblijft.
Nu wilde hij graag een andere baan maar zijn twijfel en onzekerheid hield hem tegen de knoop door te hakken en te solliciteren. Zijn hulpvraag was of ik kon helpen bij het hervinden van zelfvertrouwen, daadkracht en het wegnemen van de onzekerheid waar hij steeds mee te maken had.

In deze sessie werd al vrij snel duidelijk dat met name zijn vader en dat wat hij steeds te horen kreeg in zijn ‘systeem’ was vastgezet. Hij was ervan overtuigd dat hij niet goed genoeg was. Toen dit helder was konden we met behulp van verschillende werkvormen aan de gang met het verzachten en opruimen van deze overtuigingen.
Deze sessie heb ik er ook voor gekozen hem te helpen bij het kiezen: ‘wel of niet solliciteren’. Hij kon ook echt ervaren en voelen wat het voor hem zou betekenen als hij wel of niet zou solliciteren. Ik vond het mooi hoe hij in houding en gezichtsuitdrukking veranderde op het moment dat hij zou kiezen om de stap tot solliciteren te nemen. Hij merkte bij zichzelf dat hij beter op z’n benen stond, dat hij zich echt – zoals hij zei – in z’n lijf voelde en dat hij zin had in deze nieuwe uitdaging.

Hij heeft me laten weten dat hij na de sessie z’n sollicitatiebrief heeft geschreven en dat het nu wachten was op het vervolg.

Voel of merk je bij jezelf dat ik jou misschien kan helpen of begeleiden bij iets waar je mee zit stuur me gerust een mail of maak een afspraak met mij.