Over Astrid

Mijn naam is Astrid van der Does (1965).
Bewegen heeft mij van kinds af aan al gefascineerd. Wat zorgt dat iemand in beweging komt of juist niet. Beweging en in beweging komen (of juist niet) loopt dan ook als een rode draad door mijn leven.

Mijn droom

Toen ik jong was, droomde ik ervan om mensen in ontwikkelingslanden te begeleiden en te helpen in zelfredzaamheid, met name bij landbouwprojecten. Dat is iets anders gelopen…

Mijn eerste baan was assistent boekhouder en na een paar jaar stapte ik in de ‘wereld van de computers’. Fascinerend, wat een mogelijkheden. Ik heb ruim 25 jaar in deze wereld gewerkt en mensen begeleid, getraind en projecten geleid.

En eigenlijk ging dat best goed tot er iets in mij begon te ‘knagen’. Die signalen heb ik genegeerd waardoor ik op een gegeven moment letterlijk ben vastgelopen. Er kwam niets meer uit mijn handen, wat best lastig is voor een doener en een beweeglijk type als ik.

Wat ik geleerd heb in die periode is dat het aan mij is om een eerste stap te zetten en in beweging te komen. Alleen door zelf ‘in beweging’ te komen kon ik iets veranderen. Doe ik niets dan blijft alles bij het oude. Dus als ik vooruit wilde – groeien en verder ontwikkelen – dan moest ik wel in beweging komen.Niet voor een ander maar voor mezelf. Ik wilde niet vast blijven zitten maar in beweging zijn en me weer vrij en blij te voelen.

De hulp van anderen was naast waardevol ook zinvol, het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik veel sneller stappen kon zetten in mijn groei en ontwikkeling

Ontwikkel door in beweging te komen

Misschien herken je iets van jezelf in mij. Tja, je komt waarschijnlijk niet voor niets op deze pagina…

Voor mij was deze ervaring blijkbaar nodig om mij in beweging te laten komen en te kiezen voor wat ik het liefste wil, waar ik echt blij van word. Ik leef en werk nu echt vanuit mijn hart en haal energie uit wat ik doe. Ik heb mijn talent, licht en het goud dat in mij zit naar boven gehaald!

Ik heb geleerd hoe ik lichamelijke en geestelijke belemmeringen en blokkades op kan ruimen. Hierdoor ontstond ruimte en ontspanning, doorstroming en kreeg ik weer energie.

Dromen komen uit

Mijn droom is werkelijkheid geworden. Ik begeleid nog steeds mensen. Niet in ontwikkelingslanden maar in hun eigen ontwikkeling en wauw wat is dat mooi om te mogen doen.

Beweging! Steeds weer kom ik tot het besef dat verandering staat of valt met beweging. Doe je niets dan blijft iets zoals het is. Kom je in beweging dan ga je vooruit en ontwikkel je. Heerlijk om dat te doen wat je leuk vindt, waar je blij van wordt en energie van krijgt. Dat is, mijns inziens, waar het leven ook om draait:

Blij zijn, doen wat je leuk vindt en gelukkig zijn!

Liefdevolle groet,

Astrid

Foto YourInnergy: Astrid met Pluto