Over Astrid

Astrid - YourInnergy

Als ik mezelf beschrijf, zie ik mezelf als een ‘mensen-mens’, gefascineerd door wat mensen drijft en beweegt. Ik zie mezelf als iemand die graag met je in gesprek gaat, contact met je wil maken en wil weten wie jij bent, wat jou bezighoudt en drijft. Ik heb oprecht interesse in jou!

Mijn leven zie ik als een avontuur waarin ik van alles mag meemaken en één groot leerproces. In mijn leven heb ik hoogtepunten en enorme dieptepunten ervaren. Ik heb veel geleerd over mezelf, wie ik ben en wat mij drijft. Ik heb geleerd wat het betekent of fysiek een periode ‘uit de running’ te zijn en hoe het is om over mijn grenzen te gaan.

Ik weet wat het is om overbelast te zijn en zie de ‘burn-out’ die ik daardoor kreeg, nu als een kans omdat ik daardoor ben gaan doen waar mijn hart ligt: met mensen werken en hen helpen in hun persoonlijke groei van hun bewustzijn en bewustwording.

Bewust worden, – zijn en preventie

Kennis delen, samen werken en elkaar begeleiden in groei en ontwikkeling. Zomaar een paar zaken die voor mij belangrijk zijn. Samen kun je meer en kom je verder. We vullen elkaar aan en mogen van elkaar leren.

Je eigen grenzen (ver)kennen en je (nog meer) bewust worden van de mogelijkheden die je hebt en leren van wat je meemaakt. Een valkuil voor velen is om je grenzen te (blijven) bewaken. Dingen te doen zonder dat je jezelf voorbij loopt. Daarmee is preventie – lees: het voorkomen van … – een belangrijk punt van aandacht. Goed op jezelf letten en misschien zelfs wel echt durven vertrouwen op je onderbuikgevoel. Best lastig in een wereld waar vooral veel vanuit ‘het hoofd’ wordt gewerkt en gehandeld.

Een van de dingen waar ik jou mee wil helpen is je bewust te worden wat preventie kan doen op lange termijn. Hoe kun je zo lang mogelijk gezond blijven? Hoe zorg je voor een goede balans in je leven?
Preventie in bijvoorbeeld goed zorgen voor jezelf kan zeker bijdragen aan jouw gezondheid.
Feedback die ik vaak krijg van mensen die zich regelmatig laten masseren is dat zij bijna niet meer ziek zijn. En als iemand dan toch ziek wordt is de ziekteperiode aanzienlijk korter dan voorheen.

Voor mij een teken dat preventie en goed voor jezelf zorgen loont.

Wat mij drijft

Life is Being Touched is voor mij een waardevolle toevoeging op mijn bedrijfsnaam. In het Nederlands vertaald als: Leven is (Aan)Geraakt worden. Hoe en in welke vorm? Tja, dat kan van alles zijn, van emotie tot letterlijk (aan)geraakt worden. En dat aanraking verschilt of anders kan worden ervaren zal een ieder wel kunnen invullen. Denk maar eens aan ongewenst gedrag, een traumatisch ongeluk of een liefdevolle aanraking.

In al die jaren dat ik massage(therapie) geef heb ik geleerd hoe waardevol en krachtig aanraking en contact met de ander maken, is. Zeker na de specialisatietraining Massage bij kanker, ontvang ik reacties over effect(en) van een zachte liefdevolle aanraking. Juist zo’n zachte aanraking kan iemand helpen om opnieuw contact te maken met het lichaam, iemand kracht te geven beter om te gaan met effecten van een behandeling of om te gaan met deze ziekte.

Nog steeds komt het voor dat ik ‘geraakt’ word door wat mensen ervaren tijdens of na een massage en zo kom ik weer terug op mijn beginzin “Life is Being Touched”. Ik beoefen het mooiste vak van de wereld. Ik ben dankbaar dat ik zo dichtbij mensen mag komen, ze mag (aan)raken met wat ik te bieden heb.

Over (aan)geraakt worden

Voordat ik professioneel massage(therapie) ben gaan geven, werkte ik ‘in’ de automatisering. Ik heb trainingen geven, ben applicatiebeheerder geweest en heb me opgewerkt tot projectleider. In 2002 heb ik een burn-out gehad. In die periode heb ik veel over mezelf geleerd en ben ik terug gegaan naar de basis: wat wil ik, waar word ik blij van.

Tijdens mijn zoektocht naar wat ik wil, kwam ik in aanraking met Thaise yogamassage. Na een korte behandeling waarbij ik én meer energie had en me tegelijkertijd ontspannen voelde was ik helemaal verkocht. Nu kon ik mijn interesse voor de Oosterse (holistische) benadering betreft gezondheid en mijn gevoel voor massage samenvoegen. Een nieuw 3-jarig avontuur begon.

yoga omgekeerde hond

Tijdens deze opleiding maakte ik kennis met yoga en wilde ik hier meer over weten. Tijdens mijn opleiding tot hatha yoga docent ben ik van een langdurige schouderblessure afgekomen. Ik ben me steeds bewuster geworden van wat ik wil en wie ik ben. Ik vind het heerlijk om regelmatig yoga te beoefenen en te mediteren en geef met veel plezier yogalessen.

Inmiddels heb ik een groot aantal bijscholingen, trainingen en workshops gevolgd op het gebied van massage, yoga en natuurlijk coaching. Ik kan putten uit mijn eigen levenservaring en leer nog steeds dagelijks bij. Alles wat ik weet deel ik graag met anderen want ik heb mogen ervaren dat ik met hulp van anderen veel sneller ben gegroeid dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Dat is iets dat ik jou van harte gun.

Speciaal iets over Massage bij Kanker

Mijn ‘eerste kennismaking’ met deze ziekte was toen ik nog heel jong was en in zeer nabije omgeving. Iemand die veel te vroeg overleed aan deze ziekte. Voor mij bijzonder hoe waardevol contact en er simpelweg zijn voor een ander is.

In 2007 jaar werd één van mijn allerbeste vriendinnen getroffen door deze ziekte. Voor mij één van de redenen om de specialisatietraining massage bij kanker te volgen. Wederom, voor mij, bijzonder en intens dat de zachte aanraking van massage zoveel ontspanning biedt. Mijn wekelijkse ritten naar de andere kant van het land waren naast pijnlijk en emotioneel ook heel verrijkend en waardevol.

Zoals zij wel eens zei: “dankzij jouw massages hou ik het allemaal beter vol, kan ik beter slapen en ontspannen en voel ik me weer één met mijn lijf“. Voor haar was het ontvangen van massages, een positieve bijdrage aan haar kwaliteit van leven.

Helaas zijn deze ritten gestopt maar weet ik van haar dat zij altijd weer uitkeek naar de massages en heeft ze me laten weten dat deze massages een klein beetje verschil hebben gemaakt in deze heftige periode.

Mijn passie

Mijn ervaring, kennis en inzichten inzetten om jou te ondersteunen bij het (her)vinden van jouw balans, vitaliteit en energie. Hiervoor maak ik gebruik van massage, yoga en/of coaching.
Met andere woorden zit je goed in je vel dan zit het tussen je oren ook wel goed en andersom. Ben je in balans dan voel je dat. Je hebt energie, voelt je sterk en krachtig en hebt het gevoel dat je heel de wereld aan kunt.

Ik nodig je van harte uit, naar jouw kern te gaan en van daaruit te werken aan het optimaliseren van jouw eigen kracht en vitaliteit. Graag help ik jou bij het hervinden van jouw balans.

In balans zijn voelt krachtig, vitaal en energiek!