Oeeeeh spannend…

Best spannend, binnenkort verschijnt mijn allereerste online training. Wauw, nou dat vind ik nogal wat. Van alles spookt er door mijn hoofd… Hoe zou men het vinden? Vinden ze er überhaupt iets van? En wat als… nou ja zo’n heel scala van gedachten en emoties.
Af en toe ben ik ook net een mens, haha. Je herkent er vast wel iets van jezelf in vermoed ik zomaar.

Spannend of Eng

Voor mezelf ben ik blij dat ik er een ‘label’ op plak met de titel: Spannend. Voor mij betekent Spannend namelijk iets anders dan Eng. Eng staat voor mij voor Angst. Als ik het Eng zou vinden voel ik dat ik de neiging heb tot vluchten of bevriezen. Ja dat is nu eenmaal mijn manier hoe ik omga met enge dingen.
Andere mensen kiezen misschien voor vechten als het eng wordt.

Spannend

Spannend daarentegen, ja voor mij zit daar ruimte in.
Ruimte om toch met die ene teen uit mijn comfort-zone te bewegen. Want daar begint het meestal mee, heel voorzichtig voelen en aftasten. Spannend geeft mij dus letterlijk bewegingsruimte.

In tegenstelling tot angst want daarbij voel ik me min of meer ‘gevangen’ in mijn zogenaamde veilige zone. Die bekende omgeving die ‘eigen’ is en zo vertrouwd aanvoelt.
Waar ik dan ook het liefst in zou willen blijven maar ja, inmiddels weet ik dat ik dan ook geen nieuwe dingen zal ervaren. Dus ik weet dat als ik andere en nieuwe dingen wil meemaken en beleven dat ik dan wel uit die veilige zone moet stappen.

Buiten is nog zoveel meer

Dus heb ik al heel lang geleden besloten mijn nek uit te steken en te staan voor wie ik ben. Dat ik het ook waard ben om te zien wie ik ben, net als jij en al die anderen.

Het leuke is dat toen ik dat besloten had ik ook ineens veel meer zag. Dat is nu eenmaal een voordeel als je je nek uitsteekt…

Hoe gaaf is dat dan om te merken dat het buiten helemaal niet zo eng is als ik van te voren had bedacht. Hoe leuk het is om juist buiten die lijntjes te mogen kleuren. En hoeveel meer er te beleven is dan dat ‘hamster’-rad waar ik anders in rond blijf rennen.

Plankenkoorts… spannend

En voor nu met de lancering van mijn eerste online training… brrr toch weer even die kriebels en die gedachten van ooit.

Ooit toen ik nog in de ‘veilige’ bubbel zat. Om dan in een flits me te realiseren dat het allemaal begint met het zetten van die eerste stap. Als ik niet in beweging kom, blijf ik zitten waar ik zit en blijf ik hetzelfde zien en doen. En alleen die gedachte al helpt mij in beweging te komen en het te zien als een spannend avontuur.

Wil jij testen of je verschil merkt?

Als jij voor jezelf na wilt gaan of je verschil merkt. Sluit dan je ogen en spreek beide woorden uit. Eerst bijvoorbeeld Angst en blijf dan goed met de aandacht bij jezelf en ga na of je ergens in jou iets opmerkt. Spreek dan het woord Spannend uit en doe hetzelfde.
Lukt het je niet in één keer doe dit dan gewoon op een later moment nog een keer. Gun jezelf tijd, dit heeft ook met BewustZijn te maken.