Leven is aangeraakt worden

Dat is wat er gebeurd.
Als je leeft loop je risico’s, je mag keuzes maken of je het wilt of niet. En of het nu gaat om dingen die gezegd worden, een ongeluk, ziekte of andere heftige gebeurtenissen, je wordt nu eenmaal op de één of andere manier geraakt.

Hoe het voor jou is geen idee omdat iedereen nu eenmaal anders omgaat met dingen die gebeuren. Daarbij is het zo dat wat voor de één gezien wordt als een ervaring rijker, voor de ander als onoverkomelijke beschouwd wordt. Misschien is het maar net hoe je ermee om wilt, kunt of durft te gaan.

En laten het nu juist die ‘onoverkomelijke’ dingen blijken te zijn die, vaak onbewust, invloed hebben en je tot een ware last kunnen zijn. Je bent ergens en ineens, ogenschijnlijk uit het niets, komen emoties of gedachten op of doe of zeg je iets of vertoon je gedrag waarvan je niet precies weet waar dit vandaan komt. Weten hoe dat zit? Lees dan nog even verder…

Die doos op zolder

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat wanneer (over)leven prioriteit heeft en er geen tijd of ruimte is om een ervaring te verwerken deze ervaring wordt weggestopt om op een later tijdstip te verwerken. Komt die tijd er echter niet dan blijft een ervaring ergens vastzitten.

Dit kan goed gaan maar er kan ook een moment komen dat je getriggerd wordt door iets of iemand waardoor dat wat vast zit in één keer loskomt.

Zie het een beetje als die ‘vergeten’ dozen op zolder.

YourInnergy dozen

Aanraken en ruimte laten ontstaan

Misschien is wat je hierboven las wel herkenbaar. Zoals ik het zie worden onverwerkte ervaringen als emoties, ergens in het lichaam opgeslagen. Deze opslagpunten belemmeren een vrije doorstroming van (levens)energie. Beweging helpt bij het losmaken van deze energieblokkades. Denk hierbij aan fijne beweging als dansen, yoga of sport. Je raakt letterlijk iets kwijt, tenminste zo heb ik het altijd ervaren als ik ging sporten of hardlopen.

Wanneer je merkt dat je je op de één of andere manier geblokkeerd blijft voelen dan kan aanraking helpen om die blokkades op te ruimen. Aanraking is echt een heel krachtige manier om te helen. Denk maar eens aan zo’n moment dat je je stoot en hoe automatisch je jouw hand op die pijnlijke plek legt. En hoe fijn het is als dat gebied extra aandacht krijgt…

Kijk ik naar wat zich in mijn praktijk voordoet dan komt het met regelmaat voor dat tijdens een massage ontlading ontstaat in de vorm van diep zuchten of zelfs in emoties. Ik vind het boeiend te ervaren hoe het lichaam allerlei signalen geeft en eigenlijk heel goed in staat is om die ontstane blokkades op te ruimen.

Op te ruimen zodat er weer ruimte ontstaat en de doorstroming weer hersteld.

YourInnergy doorstroming

Iets in beweging brengen

Ik neem mezelf als voorbeeld.
Na een ongeval met mountainbiken heb ik jaren niet meer gesport. Sterker nog, ik heb echt 2 jaar niet meer gefietst. Nu ben ik weer begonnen met sporten, trainen met gewichten. Gewoon thuis, op een matje en soms zelfs voor de televisie. Eerst begonnen met 2 setjes van 5x bewegen en nu, een paar weken verder merk ik echt verschil. Heel langzaam maar dit is voor mij nu prima. Het gaat om de motivatie en bereidheid om te willen.

Hiermee kom ik dan weer bij wat mij raakt. Ik hou ervan om iets in beweging te brengen. Of dat nu is door in gesprek te gaan met jou, je te begeleiden in een traject, je echt in beweging te brengen middels massage of yoga het maakt niet uit. Als jij bereid bent en het jezelf gunt ontstaan er geweldig mooie dingen. Dan wordt het magisch!

Voor mij begint het met de bereidheid van jou, de bereidheid om een eerste stap te zetten waardoor van alles in beweging komt. Hoe klein ook. Koester dat, want zelfs al zet je kleine stappen en al is het iedere dag maar een heel klein stapje… kijk dan eens waar je over een week staat, of over een maand en wat te denken over een jaar.

Je hoeft het niet alleen te doen. Als jij het wilt ben ik er voor jou om jou te begeleiden.

Wil jij hier met mij eens over van gedachten wisselen of ervaar jij dat je ergens door belemmerd of geblokkeerd voelt?

Kom in beweging en zet een eerste stap. Ik neem graag even tijd voor je om met jou te sparren.

Stel je open en laat je gewoon verrassen en blijf je verwonderen.