Kies het leven dat jij wilt

Nou, zul je wellicht zeggen… ging dat maar zo eenvoudig. En, heel eerlijk, ik heb dat ook heel lang gezegd. De kans bestaat – maar dat is achteraf iets beredeneren – dat ik mezelf hiermee onnodig lang in een bepaalde positie of situatie heb gehouden. Ik vond het misschien zelfs wel fijn op een bepaalde manier omdat ik mezelf voorhield dat ‘het’ nu eenmaal zo was.Mede door verschillende bewustwordingstrainingen en zelfontwikkeling realiseer ik me steeds meer dat ik mijn eigen verantwoording heb. En, dat ik wel degelijk keuzes heb, keuzes waarmee ik zelfs mijn levensbestemming kan beïnvloeden.

Wauw! De eerste keer dat ik me dat besefte opende zich bijna letterlijk zo’n enorm veld van ongekende mogelijkheden dat ik me overdonderd voelde. De angst en onzekerheid die ik in het verleden kende is getransformeerd in avontuur. En natuurlijk ervaar ik zeker nog situaties die spannend zijn. Op die momenten weet ik dat ik hulp mag en kan vragen en dat er altijd mensen zijn die ‘dat pad’ al hebben bewandeld, die weten wat de risico’s zijn maar die ook weten wat de ‘beloning’ is.

afbeelding Ontwikkeling

Investeren en keuzes maken

Het is alleen aan mij een keus te maken. Kies ik voor een situatie die vertrouwd voelt, waarbij ik hetzelfde blijf doen en daarmee ook hetzelfde krijg. Of kies ik voor iets nieuws, net buiten mijn comfortzone… andere situaties of dingen waardoor ik mezelf de mogelijkheid geef te leren en me verder te ontwikkelen?

Mijn drijfveer is dat ik een bijdrage wil leveren aan een bewustere wereld. De rol van ‘advocaat van de duivel’ is mij dan ook op het lijf geschreven. Dat ik jou mag uitdagen en mag uitnodigen bij jezelf naar binnen te gaan, antwoorden te zoeken op vragen die je hebt vind ik geweldig. Ik word blij als ik bij jou ineens die sprankeling zie, jou een ‘eureka’-moment zie krijgen of dat je jezelf toestaat blokkade(s) op te ruimen.

Dat de investeringen in mezelf een uitstekende keus waren blijkt inmiddels. In mijn beleving heb ik het leukste vak ter wereld en ik beoefen mijn vak echt vanuit mijn hart. Dat ik nu zover ben dat ik mijn kennis en ervaring mag delen voelt goed en ik voel dat het nu de juiste tijd is. En wauw, wat een cadeaus komen dan nu op mijn pad.

Dit jaar staan een aantal trainingen op de agenda waarbij ik als gasttrainer een bijdrage lever.
Allereerst in april in Zwitserland: de training Shift Your Destiny. Een geweldige training waarbij je daadwerkelijk een shift maakt. Eind november heb ik een dagtraining gevolgd en tja, zie in deze blog al een aantal effecten! Mijn ontwikkeling is sindsdien enorm in een versnelling gekomen. Wil jij ook een shift maken dan nodig ik je echt van harte uit deze training te doen.

Medio 2017 assisteer ik bij een Reiki I training in Frankrijk. De datum is nog niet gepland. Wil je informatie dan adviseer ik je met regelmaat op de Inspiring People te kijken of je te abonneren op mijn inspiratiemail.

En tenslotte heb ik een vraag gekregen of ik een training wil geven in Spanje, Andalusia. Dat is echt een cadeau. In juni vertrek ik naar deze locatie om me te oriënteren op de mogelijkheden.

Trots!

Al met al ervaar ik dat de investeringen in zelfontwikkeling en het maken van keuzes die soms behoorlijk buiten mijn comfortzone lagen mij met reuzesprongen hebben laten groeien. En ja, ik ben best trots op mezelf omdat ik mezelf de tijd, energie en investering heb gegund. Ik durf nu zelfs te zeggen: ik eerst! Zonder dat dit egoïstisch is.

Ik realiseer me nu dat ik hiermee mijn eigen verantwoording pak en dat ik verantwoordelijk ben voor mijn leven. Sterker nog, ik voel me veel sterker, heb meer zelfvertrouwen en voel dat ik mezelf serieus neem. En doordat ik mezelf op de eerste plaats heb gezet is ook mijn uitstraling veranderd en trek ik de juiste mensen aan. Mensen die mee willen groeien, die voelen dat er een bepaalde verbinding is en die elkaar willen helpen ontwikkelen.

Leuk toch? Dan kom ik ook weer bij iets van vroeger – ai, voel ik me ineens oud of heet dat ineens wijs? – Verbeter de wereld, begin bij jezelf.
Hoe waar deze woorden zijn ervaar ik nu. Naast trots ben ik enorm dankbaar voor alle lessen die ik geleerd heb en nog dagelijks leer.