In beweging blijven

Bewegen is jezelf blijven ontwikkelen, groeien

Zo zie ik het. Als je in beweging blijft, blijf je ook bezig. Je ontdekt, groeit en ontwikkelt. Daarnaast vind ik mijn vakgebied zo interessant dat ik wel verwacht dat, zolang mijn lijf het toestaat, ik zal blijven ontwikkelen en leren. Dit jaar heb ik een hernieuwde interesse voor iets wat ik een tijdje heb weggestopt. Bang of onzeker dat ik het niet zo kunnen, niet goed genoeg zou zijn en zo waren er nog wel wat belemmeringen die me weghielden van iets wat ik heel graag wilde doen:

Mensen helpen en begeleiden in hun healingsproces, in het Nederlands mensen helpen helen.

Healing, wat is dat eigenlijk?

Als je het woord healing vertaald kom je bij definities als:
het paranormaal genezen van een zieke. De genezer of therapeut maakt hierbij gebruik van ijle, onzichtbare energie van kosmische oorsprong die hij doorgeeft aan de patiënt. Lichaam, ziel en geest worden door healing weer in harmonie gebracht.

Wat je er ook van vindt, ik zie het simpelweg als het opnieuw in balans brengen van lichaam en geest op alle niveaus. En of je dat paranormaal wilt noemen of niet maakt mij niets uit. Voor mij is het lichaam onlosmakelijk verbonden met de geest en pas op het moment van overlijden ontstaat er een scheiding tussen deze twee.

In mijn beleving krijgt iedereen op één of ander moment te maken met een helingsproces, een fase waarbij eerdere ervaringen verwerkt worden. Een periode die voor iedereen anders verloopt.

Ook ik heb, net als iedereen, dingen meegemaakt. Sommige leuk, sommige minder leuk en sommige heel heftig. Wat voor mij bijdraagt aan mijn healing is onder andere het lezen van boeken, volgen van trainingen en in gesprek gaan met mensen over ervaringen. Ik volg trainingen om te kijken hoe ik op een andere manier met die vervelende of heftige ervaringen om kan gaan. Hoe ik ze kan opruimen en oplossen zodat ik er geen last meer van heb. Afgelopen jaar is er veel geheeld bij mij doordat ik de opleiding Touch of Matrix heb gevolgd.

Dit jaar lijkt alles in een stroomversnelling te gaan en gaan dingen sneller heb ik de indruk. Misschien daarom dat ik op meerdere gebieden tegelijkertijd aan het bijscholen ben. Je leest hieronder wat mij beweegt en waarmee ik bezig ben.

Mijn leerpad

Toen ik begon met mijn praktijk en Thaise yogamassage ging beoefenen wist ik al wel dat ik hiermee een bijzondere vorm van massage had gevonden. Dat het echter zo effectief zou zijn had ik nooit kunnen bedenken. Veel mensen met pijnlijke, stijve of gevoelige rug-, schouder- en/of nekklachten zijn inmiddels geholpen en blijven met regelmaat komen omdat zij de preventieve werking van deze massage ervaren. Daarnaast hebben minstens net zoveel mensen hun vastzittende emoties of gevoelens op kunnen ruimen waardoor zij zich letterlijk bevrijd voelen van allerlei lasten.

Het is iedere keer weer een feestje om te horen wat het effect van een Thaise yogamassage is. Voor mij is het bijna gewoon geworden dat met een fysieke aanraking effect heeft op emoties, mentale en/of spirituele (pijn)punten. De laatste paar jaar ben ik me er steeds verder in gaan verdiepen en ervaarde ik dat ook yoga en bepaalde gesprekstechnieken een toegevoegde waarde zijn bij het verwerken van, laat ik het, oud zeer noemen.

 Veelvuldig worden emoties en gevoelens herkent, erkent en vervolgens losgelaten zodat er weer ruimte ontstaat. Dit draagt bij aan een nog diepere ontspanning en geeft echt een meerwaarde aan een sessie. Ik kan dan ook oprecht dankbaar zijn dat ik mensen hierin mag begeleiden en er op dat moment mag zijn voor iemand. Hoe mooi is het als iemand echt opluchting voelt en aangeeft dat er meer ruimte is ook al kan hij / zij niet duidelijk aangeven wat er nu echt is gebeurd.

Voor mij nog meer reden om me verder te verdiepen in healing, werkmethoden en hoe deze toe te passen.

Wat eraan zit te komen

Afgelopen jaar heb ik de opleiding tot Touch of Matrix therapeut afgerond. Hiermee is het echt wonderbaarlijk hoe vastzittende patronen, emoties en andere zaken waar iemand last van heeft op te ruimen en op te lossen. Een fantastische werkwijze die ik heel goed kan combineren met Thaise yogamassage.

Ter ondersteuning geef ik mensen vaak een (yoga)oefening mee. Ook in mijn yogalessen maak ik soms gebruik van Touch of Matrix om meer ontspanning teweeg te brengen. En daar komt dit jaar nog een andere yogavorm bij. Ik ben bezig met een opleiding Yin yoga. 

Yin yoga

In tegenstelling tot de meeste yoga vormen wordt bij Yin yoga een houding (asana) langer vastgehouden. Dit kan variëren van 1 – 5 minuten of langer. De strek die hierdoor ontstaat is nooit volledig 100%, 80% volstaat en daar waar nodig worden attributen ingezet om het lichaam te ondersteunen.

Eén van de grote voordelen van Yin yoga is dat op een zachte milde wijze het lichaam gestrekt wordt zodat de doorstroming van energie geoptimaliseerd wordt.

Transformatief coachen

Naast de Yin yoga opleiding ga ik in het najaar een opleiding tot transformatief coach doen. In deze opleiding gaat het vooral om zelfontwikkeling in de breedste zin van het woord. Er is aandacht voor zowel de emotionele, mentale als spirituele aspecten waar een ieder mee te maken heeft.
Ik heb heel veel zin in deze opleiding en ben benieuwd. Natuurlijk hou ik je op de hoogte.

OstheoThai

Eind september start ik met iets wat ook al een aantal jaar op mijn wensenlijstje staat: Ostheothai. Een combinatie van ostheopathie en Thaise yogamassage. OstheoThai richt zich onder andere op weefselspanningen en omvat dynamische, zachte bewegingen. Ook hier ben ik nu al razend enthousiast over en ben ik benieuwd hoe jij deze werkwijze zult gaan ervaren.

Toekomstvisie

Mijn visie en wijze van werken zal zich in de toekomst steeds meer richten op het herstellen van balans en harmonie van lichaam en geest. De afgelopen jaren heb ik de impact van zachtheid en rust steeds meer mogen ervaren. Iets wat ik ook in mijn sessies zal gaan doorvoeren. Juist nu, in een tijd waarbij alles sneller lijkt te moeten is het van belang dat we goed bij onszelf blijven. Ben je zelf in balans dan is je weerbaarheid groter waardoor je beter om kunt gaan met dat wat op je pad komt of waar je mee te maken krijgt.

Weer een iets langer bericht dan ik van te voren had ingeschat maar ik voelde dat ik dit met jou wil delen.

Wil je nu al ervaren hoe het is om in balans te komen met een Thaise yogamassage?
Maak dan een afspraak door op onderstaande button te klikken.