Yoga

Relax Your Mind

Je hoofd leegmaken, aan je lichaam werken, rust en ontspanning krijgen. Yoga biedt het allemaal … en meer!

Yoga is meer dan langdurig in één houding zitten, meer dan meditatie en veel meer dan je benen in je nek kunnen leggen. Yoga kent verschillende vormen, van eenvoudige tot ingewikkelde houdingen. Welke vorm bij jou past is vooraf lastig te bepalen en vooral een kwestie van uitproberen.

Een paar omschrijvingen die mijns inziens goed bij Yoga passen. Yoga:

  • beoefen je voor jezelf
  • geeft rust, ontspanning en vitaliteit
  • biedt ruimte je eigen grenzen te verkennen
  • is een manier om met aandacht naar binnen te gaan
  • helpt je beter te concentreren
  • geeft balans, kracht, zelfvertrouwen
  • maakt je soepel en flexibel
yoga-achteroverbuiging

Iets anders is dat yoga voor iedereen is en dat iedereen yoga kan doen. Yoga doe je namelijk altijd op je eigen niveau, zonder te forceren.

Het enige wat je nodig hebt is … jezelf!

De wil en jezelf ruimte te gunnen aan jezelf te werken. Overal waar jij wilt kun je yoga beoefenen: thuis, op het strand, in het bos of op kantoor. Een mat is fijn maar yoga kan ook op een stoel of gewoon ergens in de natuur.

Yoga bij YourInnergy

Is gebaseerd op Hatha yoga, met aandacht voor houding (asana’s), ademhaling en ademhalingsoefeningen (pranayama’s) en meditatie.

Voor mij heeft Yoga te maken met verbinding.
In eerste instantie verbinding met jezelf. Om vervolgens vanuit die verbinding in openheid en eerlijkheid naar buiten te treden.
Yoga gaat ook over bewustwording en bewust zijn. Bij jezelf komen en blijven waardoor ruimte en rust ontstaat in lichaam en geest.

Regelmatig yoga beoefenen draagt bij aan een krachtig en soepel lichaam door de verschillende asana’s (houdingen) en een sterke geest door o.a. pranayama’s (ademhalingsoefeningen) en meditatie.