Geur en gevoel

Wist je dat van al onze zintuigen de neus het zintuig is waarmee we in één keer naar een bepaalde herinnering kunnen gaan?

Met je neus ‘op vakantie’

Je kent het vast wel, je komt ergens en ruikt een bepaald geur waarmee je terugdenkt aan een bepaald moment. Dat kan die ene vakantie zijn waar je mooie herinneringen aan hebt of iets heel anders. Als ik bepaalde bloemengeuren ruik denk ik weer terug aan Thailand of aan Spanje en India. Geuren worden als prettig of onprettig ervaren en veelal gekoppeld aan herinneringen, gevoel en emotie.

Geur is persoonlijk maar doet bij vrijwel iedereen wel iets. Het nodigt je uit tot contact, met jezelf (herinneringen, emotie, gevoel) of met anderen (iemand ruikt lekker).

Geur en therapie

afb YourInnergy Geur en MassageGeur kan uitermate goed ingezet worden bij therapie. Complexe geuren als essentiële oliën zijn dan een hulpmiddel bij contact maken met een client, het naar boven halen van herinneringen of onderliggende emoties. Je begrijpt dan misschien dat het gebruik van geur binnen wat voor therapie dan ook vraagt om kennis van zaken. Het kan zomaar zijn dat een geur een ongewenste reactie uitroept…

Voorzichtig zijn met het toepassen van essentiële oliën is raadzaam. Een druppel teveel of per ongeluk innemen kan vervelende gevolgen hebben. Ga na of het gebruik van essentiële olie voor jou goed is. Zeker wanneer je ‘iets onder de leden’ hebt of ziek bent is het goed om te onderzoeken of het gebruiken van een bepaalde olie goed is of juist helemaal niet.

YourInnergy in de ‘geur’-olie

Half februari volg ik een bijscholing op het gebied van aroma’s en geuren. Enerzijds om geur(en) te gebruiken bij ontspanningsmassage. Anderzijds omdat ik me verder wil ontwikkelen op het gebied van blokkades.
De mensen die mij kennen weten dat ik het lichaam gebruik als ‘ingang’ voor het helpen oplossen van oude pijn / emoties. Het kunnen inzetten van geur als hulpmiddel zie ik als een geweldige aanvulling op de sessies die ik geef. Met name bij Body-Mind-Massages, waar ik nu wel de naam voor heb maar een beschrijving nog uitgewerkt dient te worden.

Vanaf maart is het mogelijk een geurige massage te boeken en de ‘touch van aroma‘ te ervaren.