in iedere verandering liggen duizenden mogelijkheden

Blijf bij jezelf

Hoe kun je, in tijden waar veel van je wordt gevraagd, bij jezelf blijven? Een tijd waar vooral van andere mensen, via media en allerlei externe factoren prikkels op je af komen…
Een goede vraag waar iedereen op een andere manier mee omgaat. Ik geef je hieronder een aantal tips die voor mij werken. Wellicht vind je hier inspiratie in en werken deze ook voor jou.

Tips & Inspiratie

Begin je dag met een vast patroon

Wen jezelf een structuur aan. Sta iedere dag op dezelfde tijd op en doe jouw ‘opstart-ritueel’.

Voor mij inmiddels een gewoonte geworden. Opstaan, dagelijkse ‘oppoets-beurt’, wandelen met mijn hond, yoga en meditatie, thee of koffie, eten en dan aan het werk.

door dit iedere dag te doen ervaar ik rust en focus

Wees dankbaar

Iets wat ik tijdens een bijscholing te horen kreeg als oefening om iedere dag te doen: dankbaar zijn!
Sta iedere dag op een vast moment stil bij dat waar je dankbaar voor mag zijn. Denk aan het feit dat je een dak boven je hoofd hebt, iedere dag kunt douchen, eten hebt, werk hebt, gezond bent…

me dagelijks beseffen waar ik danbaar voor ben maakt me positief en blij

Doe dat waar je blij van wordt

Als je ergens blij van wordt maak je zogenaamde gelukshormonen aan. Deze beïnvloeden naast hoe je je voelt het immuunsysteem waardoor je weerbaarder bent. Ga dus doen wat je leuk vindt en als je nog niet weet wat je leuk vindt ga ontdekken… Een goed functionerend immuunsysteem draagt bij een betere gezondheid!

ik voel me positief en ‘kan de hele wereld aan’

Beweeg

Ga bewegen, naar buiten, sporten, iets. Beweging zorgt dat spieren, gewrichten en ons hele zijn flexibel en soepel blijft. We zijn niet gemaakt om hele dagen te zitten dus kom in beweging. Je zult ook merken dat beweging effect heeft op hoe je je voelt, je spijsvertering en je algehele welzijn.

ik ben soepel, voel me lichter, vitaler en vol energie

Voorzie jezelf van goede voeding

Je bent wat je eet is zo’n mooie slogan. Neem voeding die bij jou past zodat jouw lichaam maar ook je geest voorzien wordt van goede voeding.
Geestelijke voeding? Denk aan gesprekken die je voert, boeken die je leest of dat waar je naar kijkt.
De juiste voeding geeft je energie op alle niveaus.

door het veranderen van mijn voeding voel ik me lichter, vitaler en meer in balans 

Leef!

Laat het plannen voor wat het is. Geniet van iedere dag, ieder moment.
Accepteer dat wat is en kijk altijd naar dat wat mogelijk is.

Je zult zien dat positief denken, jezelf tijd gunnen en simpelweg observeren van situaties rust en ruimte geeft. Ruimte geeft plaats voor andere inzichten en creativiteit.

stoppen met plannen (toekomst) heeft mij meer laten genieten van de momenten van nu

Neem voldoende rust

Nachtrust en ontspanning, twee factoren die jou helpen gezond te blijven. Die momenten van niets hoeven en rust geven jouw lijf en geest de kans te herstellen.

tijd voor mezelf inplannen en genoeg slapen… heerlijk even niets hoeven

Heb lief

Genieten en houden van jezelf en de mensen om je heen. Laat anderen weten hoe jij je voelt en laat hen ook weten wat je voor hen voelt. Door jouw gevoel en liefde te delen geef je zoveel meer …

Liefde geven en ontvangen geeft zachtheid en is taal zonder woorden

Deze tips helpen mij om weer snel bij mezelf te komen en te blijven. Hopelijk heb ik je geïnspireerd met deze tips. Voor mij zijn het inmiddels 8 gouden leefregels geworden.

En natuurlijk spring ik ook wel eens uit de band, dat is ook normaal en dat maakt je ook mens. En laten we dat in ieder geval in onszelf en anderen blijven zien. Je bent mens, blijf jezelf en anderen zien als prachtmens!

gouden harten

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kun je me altijd een mail sturen.

Heb het goed met jezelf.
Liefdevolle groet,
Astrid