Astrid

Over Astrid

Mijn naam is Astrid van der Does (1965). Bewegen heeft mij van kinds af aan al gefascineerd. Wat zorgt dat iemand in beweging komt of juist niet.

Mijn blokkades

Zoals iedereen heb ook ik blokkades en één daarvan kan ik me nog heel goed herinneren. Na 25 jaar werken in het begeleiden van mensen binnen de ‘computerwereld’ liep ik letterlijk vast. Ik kon niets meer en moest echt aan de slag met mezelf. Een heftige periode waarbij ik mezelf heel goed heb leren kennen en mezelf opnieuw heb ‘uitgevonden’.

Naar aanleiding van die periode heb ik het roer volledig omgegooid.

Blijkbaar was deze periode nodig om mij in beweging te zetten. Ik werk nu echt vanuit mijn hart en haal energie uit wat ik doe:

 

Jou helpen bij het oplossen van blokkades en belemmeringen!

Ik heb geleerd hoe ik lichamelijke en geestelijke belemmeringen en blokkades op kan ruimen waardoor er weer ruimte en ontspanning ontstaat. Deze ‘gave’ bezit iedereen. Ik gun JOU dat ook en wil je daar graag bij helpen met alle mogelijkheden die ik heb. Maak een afspraak met mij voor een gratis kennismakingsgesprek. Samen kijken we wat nodig is om ook jou weer ruimte en ontspanning te laten ervaren. Want ook jij bent het waard om het GOUD in jezelf naar buiten te laten komen!

Ga stralen! Laat dat goud dat in jou zit naar buiten komen

Bewegen door iets te veranderen

Alleen door ‘in beweging’ te komen kan er iets veranderen. Beweeg je niet dan zal alles bij het oude blijven. Geen probleem natuurlijk maar als je vooruit wilt – je wilt groeien en verder ontwikkelen – dan zul je wel in beweging moeten komen.
Als je met fietsen niet trapt kom je niet vooruit, sterker nog, je zult waarschijnlijk omvallen. De beweging bij het fietsen zorgt ervoor dat je in balans blijft.

Mijn droom…

Toen ik jong was, droomde ik ervan om mensen in ontwikkelingslanden te begeleiden met landbouwprojecten. Dat is anders gelopen. Mijn eerste baan was assistent boekhouder om vervolgens de ‘wereld van de computers’ te betreden. Daar heb ik ruim 25 jaar mensen begeleid in het werken met computers en programma’s; van trainingen geven tot functioneel beheer.

En eigenlijk ging het best goed tot er iets in mij begon te ‘knagen’. Die signalen heb ik genegeerd waardoor ik op een gegeven moment in een – men noemt het – burn-out terecht kwam. Die periode was, achteraf gezien, het beste wat me is overkomen… ik was letterlijk vastgelopen en er kwam niets meer uit mijn handen, wat best lastig is voor een doener als ik. Hierdoor kreeg ik tijd en ruimte om mezelf opnieuw ‘uit te vinden’ en ontdekte ik dat ik echt iets heel anders wilde. Het roer ging om.

Ik begeleid nog steeds mensen. Niet in ontwikkelingslanden maar in hun eigen ontwikkeling en wauw wat is dat mooi om te mogen doen.

Blokkades belemmeren doorstroming…

Helpen bij het oplossen van blokkades, is het gebied waar ik het liefst in werk.
Blokkades zijn belemmeringen. Er is geen sprake van goede (door)stroming. Kan een blokkade worden opgelost of verminderd dan  ontstaat weer stroming … en daarmee weer beweging!

Je hebt al gelezen dat ik gefascineerd ben door beweging wat maakt dat, voor mij, de cirkel weer rond is ;-).
Is er beweging dan kun je weer vooruit. Dingen doen die je leuk vindt, waar je blij van wordt en energie van krijgt. Dat is, mijns inziens, waar het leven ook om draait: blij zijn, doen wat je leuk vindt en gelukkig zijn.

Liefdevolle groet,

Astrid