Anders kijken

reflectie in water - Afb. YourInnergy

Wat zie je?

Water – Stenen – Blaadjes aan takken … Of is het een weerspiegeling, een reflectie?
Is dat wat jij ziet of is het wat je wilt zien?

Hoofdpijn – Rugklachten – Spanningsklachten – Slecht slapen – Onrust in het hoofd

Vage klachten of is het iets anders?
Misschien kun je de vinger er niet eens op leggen…

Is het last(ig) of een signaal?

Bovengenoemde zaken zijn nog maar een kleine greep van dingen die vervelend zijn. Feit is echter dat vrijwel iedereen er wel eens mee te maken heeft. De één wat meer of vaker dan de ander en voor eigenlijk iedereen geldt dat deze zaken als last(ig) worden ervaren.

Wanneer jij jezelf herkent in bovenstaand weet je dat hoofdpijn, rugpijn, slecht slapen, spanningsklachten enzovoort jou belemmeren waardoor je niet meer of in mindere mate kunt doen wat je graag wilt. Best lastig en vervelend toch?

Wat jij als last(ig) ervaart zou zomaar een signaal kunnen zijn van jouw lichaam. Een teken dat je het even wat rustiger aan mag doen. Dat er ergens iets mis is.

Mijns inziens ben je er niet mee gebaat als je ermee blijft doorlopen. Zonde van de tijd en in veel gevallen zeker niet nodig. Voorkomen is beter dan genezen dus misschien is het nu wel de juiste tijd om met die lastige zaken aan de slag te gaan.

Wil je verandering dan zul je in beweging moeten komen, aan jou de keus …

(H)erken je dat?

Wil jij weer ruimte ervaren en voelen dat jouw energie stroomt? Aan de slag met dat wat jou belemmert in je doen en laten? Je hebt alleen geen idee wat je wel of niet kunt doen en hoe je begint.

Als jij jezelf hierin herkent, lees dan verder…

Anders kijken kan juist dat in beweging zetten wat eerst onmogelijk leek

Kijk er eens naar alsof je een ingewikkelde puzzel aan het oplossen bent. Soms heb je al wel honderd keer naar een stukje gekeken en ineens…

Als je iets anders hebt gedaan, je komt terug, pakt weer dat stukje en leg je het zo op de juiste plaats.

Dan zie je ineens hoe het precies past en zo ontstaat een steeds duidelijker beeld.

mannetjes puzzelstukjes afb YourInnergy
samen kom je verder en kun je sneller gaan

De 'puzzel' klopte

Misschien hou je helemaal niet van puzzelen maar het voorbeeld zal wel duidelijk zijn. Op een andere manier kijken naar een probleem, uitdaging of lastig ding kan helpen bij het vinden van een oplossing.

Zelfreflectie en objectief naar jezelf kijken is daarbij bijzonder handig. Lukt je dat (nog) niet dan is werkt samen ‘puzzelen voor jou misschien beter. Groot voordeel van samen ‘puzzelen’ is dat je verder komt en sneller kunt gaan.

Zo kwam er eens iemand in mijn praktijk met pijn in het hartgebied aan de voor- en achterzijde. Diverse onderzoeken hadden aangegeven dat er niets mis was met het hart en de omliggende organen of anderszins.

In ons intakegesprek kwam ook niets bijzonders naar voor en ineens tijdens de sessie vroeg ik of er een ingrijpende gebeurtenis had plaatsgevonden waarbij ‘het hart was geraakt’.
Daar was het ‘ontbrekende puzzelstukje’; een groot verlies met hartzeer als gevolg.
De pijn / blokkering was (h)erkent en van daaruit ontstond ruimte voor berusting en konden en mochten emoties, het verdriet en alles wat daarbij hoorde vrijkomen. Er kwam beweging en stroming in het ‘systeem’, de pijn loste als vanzelf op.

Ik ben gek op puzzelen

Voel jij je aangesproken door wat je hebt gelezen en wil jij werken aan het verminderen en/of oplossen van jouw belemmeringen?

Dan nodig ik je uit voor een kennismakingsgesprek met mij.

Je hoeft het niet alleen te doen!

afb hulp YourInnergy