Ze was er klaar mee!

Ze kwam bij me met een blik van ‘Nou, kom maar op, benieuwd of jij mij wel kan helpen?‘.

Ik had al uit haar intake begrepen dat ze inmiddels al een aantal dingen had gedaan om van haar klachten af te komen. Zoals ze zelf had aangegeven: ‘Ik heb al heel wat stappen gezet maar dat laatste stukje, dat lukt me niet. Ik heb al meerdere zelfhulp boeken gelezen, gesprekken gehad en ik ben er klaar mee. Ik wil er echt van af! En ik heb geen zin om in therapie te gaan en weer te praten over dat wat geweest is. Daar heb ik niets aan, dat is geweest en daar ben ik al wel klaar mee.

Ze zei dat ze het reuze spannend vond maar ze voelde in alles dat ze er echt helemaal klaar mee was. Dat ze het zat was om ineens overvallen te worden door emoties, net op een dag dat alles goed ging en ze zich ook echt heel goed voelde. Om dan toch vanuit het niets die oude ervaring weer te hebben.

Weer die emoties en alles wat er toen bijkwam. Bah, dan was dat fijne gevoel gelijk verdwenen.

En dat wil ik niet meer‘, vertelde ze. ‘Ik wil gewoon weer genieten van het leven, ik wil mijn leven terug en dat wat geweest is, is klaar… ik wil gewoon gelukkig zijn!

Een mooie start van de sessie voelde ik.

Een vrouw die echt wilde en bereid was om stappen te zetten. 

''She slain her Dragon'

fantasie amazone draak

Met andere woorden: ‘Zij heeft haar draak gedood’. 
Ze heeft de laatste kop van dat zevenkoppige monster afgehakt!

Dat is wat ze deed in de sessies bij mij.

Wat ben ik trots op haar en blij voor haar.

Ze was al op weg en had zelf al stappen ondernomen en nu heeft ze dat monster van toen nog één keer in de ogen gekeken om er dan mee af te rekenen. Die ervaring uit het verleden helemaal af te sluiten en de regie helemaal in eigen hand te nemen.

Ze mag trots op zichzelf zijn. Ze zei dat ze het reuze spannend vond maar ze voelde ook dat ze er echt helemaal klaar mee was. Dat ze het zat was om ineens overvallen te worden door emoties, net op een dag dat alles goed ging en ze zich ook echt heel goed voelde. Om dan toch vanuit het niets die oude ervaring weer te hebben. Weer die emoties en alles wat er toen bijkwam. Bah, dan was dat fijne gevoel gelijk verdwenen.

Na de eerste sessie merkte ze al een verandering. Ze kon het niet goed beschrijven maar ze voelde dat er iets anders was.

In de daaropvolgende sessies voelde ze echt een verandering. Dit deed haar goed en uit de tussentijdse berichtjes van haar begreep ik dat ze een aantal beslissingen had genomen.

Zo heeft ze:

Zoals ze na afloop tegen me zei: ‘Vanaf nu bepaal ik wat er in mijn leven gebeurd. Het is mijn leven, ik heb lang genoeg gedaan wat een ander van mij wilde of verwachte. Haha, nu weet ik dat ik toen niet anders kon maar dat is echt wel anders.

Ik ben zo blij voor haar. Ze heeft ervoor gekozen om echt af te rekenen met haar oude pijnen. De laatste restjes die nog aan haar kleefden en haar nog tegenhielden heeft ze opgeruimd en opgelost. Nu lacht het leven haar toe en geniet ze weer volop van haar leven.

Uit ervaring weet ik dat dit monster, die draak vaak meerdere koppen heeft. Als je denkt dat je ermee afgerekend hebt blijkt dat er nog een kop op zit … dat kunnen ook emoties zijn of gedrag zijn waar je helemaal klaar mee bent.

Ben jij die vrouw die echt af wil rekenen met een monster uit het verleden en wil jij ook jouw draak verslaan?
Druk dan op onderstaande button en reken af met jouw draak…